Még sosem volt ilyen kényelmes az erkélyed! Miért válasszunk műfűszőnyeget erkélyünkre, teraszunkra?


A műfűszőnyeg használatának 5 legfontosabb előnye az erkélyeken, teraszokon


A terasz vagy erkély az az élettér, ahol friss levegőt szívhatunk, pihenhetünk és minőségi időt tölthetünk a családunkkal, barátokkal. Ha belvárosi lakásban vagy sorházban élsz, érdemes fontolóra venni a műfű telepítését, ezzel is izgalmassá és kényelmessé téve az erkélyed. Csalogasd a természetet az erkélyedre! Adunk 5 okot, amiért a műfű ehhez a legjobb választás!


1.Tartósan megőrzi a minőségét

A műfű nem igényel folyamatos ápolást, karbantartást és mindig gyönyörű zöld színben pompázik; nagyon praktikus lehetőség arra, hogy zöld tájat varázsolj a teraszodra. A tisztítása rendkívül egyszerűen meleg vízzel vagy porszívóval megoldható. Amennyiben az erkélyre telepített vagy beltéri műfűszőnyeg nincs leragasztva, bátran ki is rázhatjuk. 

Jól passzol az erkély bútoraihoz és segítségével a városi környezetben is egy szempillantás alatt természetközeli érzés kelthető. Nem fog kiégni és kifakulni: a prémium minőségű műfüvek olyan anyagból készülnek, melyet nem kezd ki az állandó napsugárzás sem.

Az UV és időjárás álló műfű évekig megőrzi színét és minőségét a telepítés után. Az erkély, terasz talajától függően több módon is rögzíthető, telepítése szakértelmet nem igényel. Egy átlagos mennyiségű csapadék sem okoz gondot a műfűszőnyegnek, a megfelelően kialakított vízelvezetéssel, de nagyobb esőzések esetén érdemes lehet leseperni róla a vizet. Az elolvadt hó sem fog tócsákat képezni a gyepszőnyegen, ezért télen fagyás esetén is nyugodt szívvel a szabad ég alatt hagyhatod. Webáruházunkban számos megoldás áll a rendelkezésedre a megfelelő műfűszőnyeg kiválasztásához, keress bennünket, segítünk!

2.Nyáron hűt, télen fűt

Erős napsütésben a beton vagy a fapadló nagyon forróvá válik, ilyenkor mezítláb szinte lehetetlen rálépni. A műfű nem melegszik fel ennyire, még akkor sem, ha a nap közvetlenül éri. A többi padlóvariációhoz képest a műfűszőnyeg visszaveri az UV-sugarak nagy részét. Ráadásul jól tartja a nedvességet, ezáltal hosszú ideig biztosít hűvös érzetet a lábaknak. Télen pedig jobban tartja a meleget, mint más padlóburkolatok.


3. Mennyire biztonságos?

A műfűszőnyeg praktikus, tartós, környezetbarát és könnyen tisztítható, ami különösen fontos, ha kisgyermekünk vagy kisállataink biztonsága a kérdés. Miért?

A műfűszőnyeggel abszolút gyermek- és háziállat barát élettérré alakíthatod teraszod, erkélyed. A műfű puha tapintású, ezért az érzékeny lábacskák és mancsok számára nagyszerű felületet biztosít a járáshoz, játékokhoz. Ráadásul csökken a térd- és könyökhorzsolások kockázata is.

Telepítéskor figyeljünk a stabil rögzítésre, hogy a kisállatok ne tudják felfejteni. Továbbá a „kis- és nagydolgok” miatt sem kell aggódni, nem tesznek kárt a szőnyegben és könnyen kitisztítható.

A műfüves padlózat mentes a törmeléktől, nem tartalmaz toxinokat, ólmot és egyéb vegyi anyagokat és a változó időjárásnak is ellenáll. Mindig pihepuha, tiszta és strapabíró, így a gyerekek és a háziállatok egész nap biztonságban és kényelemben játszhatnak rajta.


4. Igényes dekoráció az erkélyre

A luxus érzetet keltő igényes műfűszőnyeg egyre népszerűbb az erkéllyel vagy tetőterasszal rendelkező háztulajdonosok körében. A dekoráció nem csak a lakáson belül, de az erkélyen is fontos, a műfű telepítése és a bútorokkal való díszítés után az erkély egy olyan hellyé válik, amely ideális a szabadban történő reggelizéshez, a baráti beszélgetésekhez, a napozáshoz vagy épp egy pohár bor kiváló kísérője lehet egy stresszes nap után.


5. Anyagminőség és méretek

A műfűszőnyeg olyan anyagból készül, amely tartós és ellenálló az időjárás káros hatásaival szemben. A legjobb minőségű műfűszőnyegek UV-védelemmel vannak ellátva, így garantáltan hosszú időn át szép marad, nem fakul ki és nem erodálódik. 

A műfűszőnyeg könnyen telepíthető és testreszabható a teraszunk vagy erkélyünk méretéhez igazítva. Legyen szó akár nagy, akár kicsi helyiségről, a műfűszőnyeg alkalmazkodik a mérethez és ízlésedhez.

Konfekcionált műfűszőnyegeink előre elkészített, fix méretben is rendelhetők. Lefektetésük után nem igényelnek gondozást. Előre szabott műfüveinkkel könnyedén zöldebbé varázsolhatod erkélyed, teraszod.

Vannak olyan műfű típusok, amelyek nagyon vastagok, természetes kinézetük mellett pedig a süppedésük olyan, mintha egy prémium kategóriás padlószőnyegen járnál. Nézz körül webáruházunkban!

Hogyan válassz műfűszőnyeget?

A műfűszőnyegnek számos előnye miatt többféle típusa létezik, de gondosan kell kiválasztani, milyen alapra milyen fajtát választunk. De hogyan válaszd ki a legjobb műfüvet, ha erkélyre, teraszra akarod telepíteni?


1. Hogyan fogod használni a műfüvet? 

Az első és egyik legfontosabb kérdés, amit végig kell gondolnunk az, hogyan és mire használjuk azt az erkélyt vagy teraszt, amelyre műfűszőnyeg burkolatot szeretnénk választani. Más típus kell, ha kis területre kell, más, ha leginkább mezítláb szeretnénk ejtőzni rajta és megint más, ha például sok bútort helyezünk rá és intenzív használatnak lesz kitéve. 

Ha bizonytalan vagy, kérj részletes specifikációt és tanácsot szakértőinktől!


2. Hőmérséklet szabályozásra milyen mértékben lesz szükség?

Vannak olyan típusok, amelyek jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak és az UV-nek. Fontos mérlegelni, milyen mértékben fogja a nyári hónapokban érni a napfény a műfüvet, árnyékolva lesz-e a helyiség vagy erősen ki lesz téve a napsugaraknak. Fontos szempont tehát a felhasználás során, mennyire legyen hő- és tűzálló. Például, ha gyakran fogunk grillezni a teraszon vagy folyamatosan éri a nap, különösen figyeljünk erre!


3. Mennyire legyen természetes hatású?

Dekoráció szempontjából fontos, hogy milyen hatást kelt a műfűszőnyeg teraszunk padlóján. Vannak olyan típusok, amelyek pihepuhák, dekoratív megjelenésűek, hosszabb szálúak és természetes hatást keltenek nemcsak az anyagukban, de színárnyalatukban is. Itt is persze fontos szempont a használat intenzitása. Ha ejtőzni, pihenni, kávézni szeretünk az erkélyen, teraszon, akkor javasoljuk, hogy a prémium minőségű, kiváló természetes hatást keltő, puha és vastag pázsitfajták közül válassz. 


+1. Rendelj mintát és próbáld ki!

Ha nem tudsz bemutatótermünkbe személyesen ellátogatni, a saját otthonodban is tesztelheted műfűszőnyeg kínálatunkat. Rendelj 10x10 cm-es mintáinkból ingyenes szállítással, hogy a legjobbat választhasd ki erkélyed, teraszod zöldebbé tételére. 


Amennyiben felkeltettük érdeklődésed vagy konkrét kiválasztási és telepítési tanácsokra van szükséged, akkor fordulj hozzánk elérhetőségeinken. Kollégáink készséggel segítenek!

Csalogasd a természetet az erkélyedre! 



A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.