Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a PAR-KY, a laminált padló, és a természetes faparketta között?
Szemben a hagyományos laminált padlókkal, a papír alapú nyomtatott minták helyett igazi faréteget tartalmaz. A laminált gyártás magas szintű technológiája tette lehetővé, hogy létrejöjjön ez a különleges termékcsalád.


Miért igazi fa a nyomtatott papír helyett?
Az igazi fa természetes. Ebből adódóan számos előnyös tulajdonsága van: A megjelenése: különleges minták, térbeliség, és fényhatásai. Színhűség, akár hosszú évek után is. Kellemes érintésű: télen meleg, nyáron friss, finom tapintású. Csendes, nem zajos: használatkor lágy tónusú hangot hallunk.

Miért ilyen vékony a felső réteg? Eléggé erős és strapabíró?
Köszönhetően annak, hogy igazi fával van kombinálva, nagyon hosszú ideig megőrzi formáját. Normál használat alatt nem keletkezhetnek rajta mély karcolások.

Mitől ilyen strapabíró?
A magas nyomású eljárásnak, a többrétegű ragasztásnak, és a kétoldalú 97%-os impregnálásnak köszönhetően egy nagyon strapabíró padlóburkolat jött létre. Egyedülálló tulajdonsága, hogy nyolc rétegű lakkozással készül.

Lehetséges a csiszolása?
A csiszolás nem lehetséges, de a felület sérüléseket finom csiszolópapírral ki lehet javítani és egy új lakkréteg felvitelével el lehet tüntetni. Az erősen sérült panelek pedig könnyen cserélhetőek.

Milyen felhasználásra ajánlott?
A PAR-KY kiváló mindenfajta lakossági felhasználásra, és mérsékelt közületi igénybevételre (pl: kisebb irodák részére). Az egyes fafajták élettartalma nem határozható meg előre. Hosszú távon az élettartalmát az igénybevétel minősége nagyobb mértékben befolyásolhatja, mint az igénybevétel gyakorisága. Mindenesetre javasolt a PAR-KY-val burkolt helyiségek bejáratához jó minőségű belépőszőnyeg, lábtörlő használata.

Miért változik a színe az évek alatt?
A PAR-KY padlókra is hatással van a napfény. Az intenzív fény azonban az évek folyamán különleges és egyedi karaktert ad minden egyes padlónak.

Hogyan előzzük meg a karcolásokat?
Mint minden fapadló, a PAR-KY padlón is keletkezhetnek karcolások és apró törések. Ezek elkerülése végett, tartsuk mindig tisztán, használjunk szőnyeget a kerekes gurulószékek alatt, és bútoraink sarkaira, lábaira pedig használjunk szövetborítást.

Hogyan tartsuk karban?
Normál tisztítással: porszívózás, felmosás csak mikro szálas törlőronggyal a PAR-KY saját tisztítószerével. Lehetőség szerint ne érje hosszú ideig víz.

Milyen hosszú garanciát kapok?
Szakszerű burkolás és használat esetén 15 év garanciát. A részletes információkért pedig olvassa el a csomagoláson található ide vonatkozó információkat.

Milyen előnyei vannak az UNICLIC rendszernek?
Gyors, egyszerű, és tiszta lehelyezés. A paneleket csak egymásba csúsztatjuk, és klikkhang jelzi, amennyiben megfelelő módon illeszkednek. Ez a rendszer megakadályozza a töréseket is. A csere és javítás pedig egyszerű.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.